Date Object
یکی از ویژگی هایی که جاوااسکریپت دارد جمع آوری اطلاعات از سیستم کاربر و نمایش آنها در صفحات وب است. همانطور که میدانید زبان اچ تی ام ال به تنهایی قادر به انجام چنین کاری نیست اما با کمک زبانهای دیگر تحت وب مانند Javascript ، می تواند تا حدودی این مشکل را برطرف کند. شئ هایی در جاوااسکریپت وجود دارند که توسط متدهای مختلف، اطلاعات مورد نیاز را از سیستم گرفته و در اختیار کاربران قرار می دهند. یکی از این object ها و شئ ها ، Date می باشد که به کمک آن می توانیم تاریخ و زمان سیستم را هنگام اجرای کد دریافت کنیم، سپس آنرا نمایش دهیم و یا اینکه در یک متغیر ذخیره کنیم تا در صورت لزوم از آن بهره گیریم. این object بصورت زیر تعریف می شود:
به طرز نوشتن آن دقت کنید که غیر از این باشد با پیغام خطا روبرو خواهید شد چون جاوااسکریپت زبان حساسی است پس هر جا که حروف بزرگ است باید بزرگ و هر جا کوچک است باید کوچک نوشته شود. در آخر هم پرانتز می گذارید که در قسمتهای بعدی همین صفحه کارآیی آنها را درک خواهید کرد. این شئ یک رشته متنی شامل روز، ماه، سال، ساعت، دقیقه، ثانیه و اختلاف زمانی با UTC را برمیگرداند. UTC مخفف Coordinated Universal Time می باشد که به آن Zulu time هم می گویند و مطابق با استاندارد جهانی زمان است.
کد زیر را در یک سند اچ تی ام ال وارد کنید و پس از ذخیره، آنرا اجرا کنید:
متدهای شئ Date
بعد از ساختن شئ جدید Date ، می توانید توسط متدهای مربوط به آن جزئیات دیگری از این شئ دریافت کنید. این شئ دارای هفت متد اصلی میباشد که بیشترین کاربرد را دارند. این متدها عبارتند از:
برای تعریف و استفاده از این متدها باید ابتدا شئ را نوشته، سپس یک نقطه بگذاریم و بعد از نقطه متد مورد نظر را بنویسیم.
برای درک بهتر مطالب گفته شده یک تمرین را با هم انجام می دهیم. در یک صفحه وب، می خواهیم زمان ورود یک کاربر به همان صفحه را اعلام کنیم.
که اسکریپت آن برای برگرداندن زمان مورد نظر به صورت زیر می باشد:
ابتدا شئ Date را تعریف کرده و در یک متغیر به نام vorood ذخیره می کنیم تا بکار بردن آن در قسمتهای بعدی راحت تر باشد، سپس از شئ document و متد write برای چاپ نتیجه در صفحه وب استفاده کرده و متدهای لازم برای برگرداندن اطلاعات مورد نیاز را می نویسیم. دقت کنید که برای ترکیب متدها از علامت + استفاده کردیم، این علامت باعث ترکیب و پیوند بین اجزای یک اسکریپت می شود که خاصیت آنرا در بخش بعدی operator ها یعنی عملگرها توضیح خواهم داد. ازعلامت : هم بین ساعت، دقیقه و ثانیه استفاده شده و چون می خواستیم که این علامت عیناً در صفحه نوشته شود آنرا بین علامت نقل قول یعنی "" گذاشتیم. در ضمن می توانید از کدهای اچ تی ام ال هم استفاده کنید تا زمان به شکل دلخواه شما در صفحه چاپ شود. بطور مثال اگر بخواهید که صورت Bold در صفحه نوشته شود، به شکل زیر عمل می کنید:
نکته: هنگامیکه از متد getMonth() برای برگرداندن عدد ماه استفاده می کنید باید همیشه آنرا بعلاوه عدد یک کنید چون جاوااسکریپت اولین ماه میلادی را برابر با عدد صفر قرار می دهد.
در مورد متد getYear() هم اگر می خواهید نتیجه کامل برگردد یعنی سال بصورت چهاررقمی نوشته شود باید از متد getFullYear() استفاده کنید.
اگر هم بخواهید تمام مقادیر بر اساس UTC برگردانده شوند، باید این کلمه را در وسط متد مورد نظر وارد کنید. بدین صورت:
تنظیم تاریخ و زمان
شئ Date به غیر از متدهای ذکر شده در بالا، دارای متدهای دیگری است که توسط آنها می توانید زمان و تاریخی را بصورت دلخواه تنظیم کنید. در اینگونه متدها بجای کلمه get باید از set استفاده کنید و مقدار معینی را در پرانتز وارد کنید. بطور مثال می خواهیم همین موقع را در سال 2008 داخل صفحه چاپ کنیم.
نتیجه ای که این اسکریپت برمیگرداند بصورت زیر است، به روز هفته در اول خط و سال در آخر خط توجه کنید که برای سال 2008 تنظیم شده است.
نظرات شما عزیزان:
http://persianhit.ir/?section=user&action=register&t=pub &fer=11277
به منم سر بزن نظر هم یادت نره
www.parsa74.loxblog.com
روی تبلیغات زیر مطلب هام هم کلیک کن تا من خوشحال بشم
راستی بنری تو وبم ساختم اگه خواستی بیا ببین در مورد اونم نظر بده لینکشم گذاشتم خواستی بذار تو وبلاگت اگه با تبادل لینک موافقی منو لینک کن تامنم تو رو لینک کنم
منتظر حضور گرمت تو وبم هستم
.gif)